F-Program is een dienst van waarbij op een effectieve, natuurlijke manier reactie van kijkers op een programma voor onderzoeksdoeleinden worden geregistreerd. Dit is bij uitstek geschikt voor het testen en analyseren van nieuwe, pilot en bestaande programma’s. Ook wordt het gebruikt voor het testen van commercials en andere promotionele video uitingen.


Hoe het werkt

Kijkers worden uitgenodigd om in hun eigen omgeving een programma op computer of laptop te bekijken. Terwijl wordt gekeken kan via buttons worden aangegeven wat men van het programma vindt. Ook de mening kan tijdens het kijken worden uitgesproken. Dit wordt allemaal geregistreerd, waarbij de opname op tijdcode is gekoppeld aan het uitgezonden materiaal. Vaak is het materiaal nog niet voor verdere verspreiding geschikt of vrijgegeven. Met onze panelleden is vastgelegd dat dit niet is toegestaan. Verder worden kenmerken van de respondent via een watermerk in het materiaal geplaatst.

Analyse

Alle beelden van de opgenomen respondenten worden ten behoeve van onze opdrachtgever in een mozaïek geplaatst. Via gekleurde kaders is wordt de waardering van de respondenten voor het programma zichtbaar gemaakt. Ten allen tijde kan op een van de respondent worden geklikt. Deze respondent wordt dan uitvergroot en tegelijkertijd is hoorbaar wat er door de respondent wordt gezegd.


Contact

F-Program biedt een zeer geavanceerde snelle, natuurlijke manier om meningen van kijkers te betrekken bij programma en format ontwikkeling. Ook A-B tests en andere vormen van onderzoek zijn uiteraard mogelijk. Graag lichten wij een en ander nader toe. Mail of bel voor een demonstratie of gesprek.